Actualitat

Signat un conveni amb el Departament d'Agricultura

Agricultura signa sis convenis de col·laboració amb nuclis zoològics, un d’ells amb l’Escola de Natura del Mas Batllori, per al lliurament d'animals irrecuperables per a la natura

L’Escola de Natura del Mas Batllori ha estat un dels sis centres amb qui el Departament ha signat aquest conveni. Així, podrem rebre exemplars d’amfibis i rèptils que no es poden alliberar a la natura en haver perdut alguna de les seves capacitats físiques.  Malgrat tenir aquestes mancances aquests animals ens seran de gran ajuda ja que tindran un paper molt important tant en programes de cria en captivitat que nosaltres puguem duu a terme, amb l’autorització del Departament, com i, sobretot, en l’educació ambiental que actualment portem a terme.

Aquest conveni servirà per millorar la sensibilització, divulgació de la seva biologia, problemàtica i mesures de conservació, tant de cara al públic en general com a escolars

Els altres centres que, juntament amb nosaltres, també han signat els convenis de col·laboració han estat:

·  Centre de Divulgació Ambiental Soler de l’Espina, a Balenyà (Osona)

·  Associació de defensa i estudi de la fauna i flora autòctona, a Santa Maria de Merlès (Berguedà)

·  Parc Animal dels Pirineus Les Bernedes, a Molló (Ripollès)

·  Hort de la Sínia, Centre d’Educació Ambiental, a Altafulla (Tarragonès)

·  Natural’mente, a Ulldecona (Montsià).

Visites guiades a la "Caseta dels Hèrptils"
Es fan visites guiades per a petits i grans al nucli zoològic "La caseta  dels Hèrptils" del centre. La visita consisteix en veure i tocar tot tipus d'amfibis i rèptils catalans i de fora de Catalunya que tenim a la nostra aula de natura. La visita permet conèixer més de prop aquests animals no gaire coneguts tot experimentant sensacions que deixen petjada. Ideal per grups familiars.
Les visites duren d'entre una i tres hores.
Cal concertar la visita al 972.594.538 o a info@masbatllori.com
Cria i reproducció de la tortuga mediterrània
Enguany, l’Escola de Natura del Mas Batllori, ha signat un conveni amb el Departament de Medi Natural de la generalitat de Catalunya per a dur endavant i passar a ser un centre col·laborador en la “cria i reproducció de la tortuga mediterrània”, una espècie autòctona que es troba en perill d’extinció. A tal efecte s’ha construït un recinte a l’exterior del nucli zoològic del centre especialment indicat per tal de dur a terme aquesta activitat.

Tanmateix, s’han desenvolupat diverses activitats que parlen de la tortuga mediterrània que ajudaran a la comprensió del problema que tenen i a la seva correcte identificació.

Esperem que tinguem molt èxit i podem alliberar, algun dia, en el seu hàbitat les cries de les nostres tortugues nascudes en captivitat.
MAS BATLLORI · Escola de Natura - Casa de Colònies · Pujals dels Cavallers (Cornellà de Terri - Girona) · t. 972 594 538 · info@masbatllori.com